יום שישי, 2 בינואר 2009

סריקת מסמכים בחכמה

סריקת מסמכים בבית הלקוח | סריקת מסמך לקובץ וורד | סריקת מסמכים לארכיון

לקוחות רבים המבקשים לבצע סריקת מסמכים בעצמם או להיעזר בספקי שירותי סריקה נוטים לחשוב כי סריקת מסמכים ברזולוציה גבוהה תיתן תוצאות טובות יותר. סורק מסמכים מקצועי מאפשר סריקה ברזולוציה מכסימלית של 600 DPI.

סריקת מסמכים ברזולוציה המירבית תיתן אמנם קובץ איכותי, אך יחד עם זאת משקל הקובץ יהיה גבוה והוא עשוי להגיע לערכים הנעים בין מספר מגה בייטים בודד ועד כמה עשרות מגה בייטים.
אני יכול להמליץ בחום על סריקת מסמכים מסוג זה במקרה אחד – כשתרצו לבצע סריקת תמונות. אם יש לכם תמונות צבעוניות או ציורי ילדים וחשוב לכם לקבל איכות הדומה לצילום במצלמה דיגיטלית, כדאי לסרוק ברזולוציה המכסימלית.

קחו בחשבון שקצב הסריקה יהיה איטי, גם אם סורק המסמכים מחובר למחשב מתקדם. ככלל, כשאתם רואים
סורקים המבטיחים ערכים של של 4,800 DPI או 9,600 DPI חשוב לדעת שערכים אלה אינם ערכי סריקה אמיתיים של סורק המסמכים, אלא מדובר בערכים שעברו אינטרפולציה באמצעות תוכנה.
מאידך,
סריקת תמונות , סריקת ציורי ילדים או סריקת מסמכים הדורשים איכות גבוהה מומלץ לבצע ברזולוציית סריקה של 300 DPI. לקבלת איכות סריקה מכסימלית כדאי להגדיר את מצב הסריקה בערך גבוה של עומק הצבע, רצוי ב- 24 ביט.

אם אתם רוצים לסרוק מסמכים בשחור לבן בלבד, אני ממליץ על לא יותר מ- של 150 DPI. גודל הקבצים יהיה מספר עשרות קילו בייטים, האיכות תהיה טובה וקצב הסריקה יהיה מהיר.
לכן כשאתם מתלבטים באיזו רזולוציה לסרוק מסמכים או לסרוק תמונות וציורי ילדים, השתמשו בהמלצות האלה ותקבלו סריקה איכותית, מהירה ובנפח קטן וסביר שלא יתפוס שטח אחסון גדול במחשב שלכם. וכמובן, לא יזיק להשתמש
בסורק מקצועי, מהיר ואיכותי.

סריקת מסמכים משרדיים האמורים להיות מאוחסנים כגיבוי בשרת הארכיב או מסמכים האמורים להישלח אחר כבוד בפקס, חשוב שתיעשה במחשבה תחילה, בעיקר אם היא מתבצעת במכשירים משולבים. מסמכים אלה כדאי לסרוק ברזולוציה המומלצת במאמר הקודם, דהיינו של 150 DPI.

כשהמכשיר המשולב מכוון למצב אוטומט, הסריקה מתבצעת באיכות ירודה והמידע הנמצא במסמך אינו נאמן למקור. פקסים שנשלחם במצב כזה עלולים להגיע לנמען באופן לא ברור ובכך להחטיא את המטרה.
כיוון שכך יש להתייחס למכשיר המשולב כאל סורק מסמכים מקצועי או סורק ארכיון מהיר, דהיינו הגדרה מדויקת של כל הפרמטרים הדרושים לביצוע סריקת מסמכים איכותית. אם אתם סורקים כמויות העולות על 100 מסמכים ביום, אני ממליץ על רכישת סורק ארכיון מקצועי אשר יבצע את עבודתו במהירות ובאיכות.

קיימים כיום בשוק סורקי מסמכים רבים איכותיים של חברות כגון פוג'יטסו, קודאק, פנסוניק, זירוקס, קנון ועוד. רצוי לרכוש סורק מסמכים שמגיע עם מזין נייר אוטומטי המכיל מקום ל- 50 דפים לפחות. אם אתם סורקים גם ספרים או חוברות כדאי לרכוש סורק המגיע כבר עם משטח סריקה נפתח יחד עם מזין נייר אוטומטי.

חשוב לדעת מראש אם אתם צריכים לסרוק את המסמכים שלכם מצד אחד או משני הצדדים (דופלקס). אם אתם סורקים משני הצדדים, קנו סורק דופלקס.
סורק כזה מבצע סריקה של שני צידי הדף בו זמנית וחוסך לכם זמן רב.
כשאתם רוכשים סורק מסמכים מקצועי וודאו שמגיעה איתו מערכת (תוכנה או חומרה) המבצעת שיפור אוטומטי של איכות המסמך הסרוק. מערכת כזו תייצר לכם מסמכים איכותיים ותחסוך לכם את הצורך בסריקת מסמכים נוספת של המסמכים הבעייתיים.

פרמטר חשוב נוסף הוא גודל סורק המסמכים. אם אתם סורקים מסמכים בגודל A3 רצוי לעשות זאת בסורק מסמכים בגודל המתאים ולא לקפל את הדף לשנים ולסרוק אותו משני צידיו. סורקי A3 יקרים באופן משמעותי מסורקים A4.


להזמנת שירותי סריקה חייגו עכשיו 054-5880060

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.